jueves, 10 de octubre de 2024

Peña X

0 comentarios
 

La primera referència documentada de l'anomenada Peña X la tenim gràcies a l'edició de La Vanguardia Española del diumenge 24 de maig de 1925. En el diari es pot llegir una notícia breu en què s'informa de la disputa del partit entre la A.S. Las Corts i la Peña X, que competeixen per aconseguir la Copa Peña Ibérica.

Així doncs, podem entendre que l'organització de la competició va a càrrec de la Peña Deportiva Ibérica, fundada tot just un mes abans, però desconeixem si aquesta Peña X del Español la formen integrants de la mateixa Ibérica, és un grup d'aficionats que formen un equip qualsevol per disputar la Copa, o és una penya totalment diferent i formalitzada. 

Les següents referències les trobem cinc anys més tard, ja l'any 1930, amb la disputa del Torneo de Peñas Adictas al RCD Español que es juga a l'estadi de Sarrià. És la primera competició interpenyes de la història blanc-i-blava, i hi participen, de bon començament, les següents 12 penyes: Peña Victoria, Peña Solé, Peña Amigó, Peña Bosch, Agrupación Canaria, Peña Aire Libre, Peña Vantolrá, Peña Portas-De Mur, Peña Ricardo Zamora, Grupo Albiazul Saprissa, Peña Ibérica de Tarrasa i Peña X.

No podem concretar quina vida va tenir aquesta la Peña X, ni tan sols podem plantejar cap hipòtesi sobre si aquest nom ve referit al desaparegut Club X, ja que al llarg de la primera meitat dels anys 30, altres clubs com el Laietà o Les Corts tenen també penyes amb exactament la mateixa denominació. Aquest fet dificulta, en els casos en què no s'especifica, de si es tracta de la Peña X de l'Espanyol o la d'un altre club.


Dades de la penya

Data de fundació: No consta

Data d'inauguració: No consta

Localització: No consta


Presidents: No consta

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

El Diluvio. 8 de febrer de 1930.

La Vanguardia. 24 de maig de 1925, 7 de febrer de 1930.

____________

Última actualització: 10/10/2024