jueves, 10 de octubre de 2024

Penya Blanc-i-Blava d'Arbúcies (La Selva)

0 comentarios
 

El cas del penyisme en clau periquita a la localitat gironina d'Arbúcies és, com a mínim, curiós. La Penya Blanc-i-Blava d'Arbúcies (La Selva) es funda l'any 2009, i ho fa amb el president Salvi Masferrer Tordera, el vicepresident Xavier Chacón Bravo, el secretari Jordi Ferragut Mosoll i la tresorera Anna Taberner Solà. És una de les èpoques en la història de les penyes amb més número de fundacions, i és que el trasllat de Montjuïc a Cornellà-El Prat va engrescar la pericada i va fer que l'afició s'intentés organitzar de la millor manera possible.

L'ambaixada s'inscriu i queda registrada al Registre d'Entitats de la Generalitat de Catalunya el 5 d'octubre de 2009. Tot i estar legalment constituïda, però, la penya no va arribar mai a tenir activitat. Sense cap motiu aparent, no va celebrar acte d'inauguració ni tampoc va organitzar mai cap activitat ni acció de cap tipus. De fet, l'únic esdeveniment en clau perico que tenim documentat a Arbúcies data de 9 anys abans de la fundació de la penya, quan un bon grapat de pericos arbuciencs van organitzar, amb l'ajuda de la PBB Breda i Comarca, i omplir un autocar per a assistir a la final de la Copa del Rei que l'Espanyol va jugar a València.

La Penya Blanc-i-Blava d'Arbúcies (La Selva) va ser la primera i única representació penyística que ha tingut el municipi d'Arbúcies, i va ser considerada penya oficial del RCD Espanyol fins la temporada 2011/2012, al final de la qual va deixar d'aparèixer a la llista de penyes de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 2009

Data d'inauguració: No consta

Localització: Arbúcies (Girona)


Presidents: Salvi Masferrer Tordera (2009-2012)

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 10/10/2024