jueves, 3 de octubre de 2024

Artesa de Segre (Delegació PBB Central)

0 comentarios
 

La localitat lleidetana d'Artesa de Segre va veure néixer una penya periquita a finals dels anys 70. De fet, la primera referència que en tenim data del 16 de febrer de 1979, quan en l'acta de reunió de la junta de la Peña Blanquiazul es fa constar que s'ha demanat permís per fundar Delegaciones de nuestra Entidad en Artesa de Segre y Caldas de Montbuy. Se acuerda autorizarlas.

El dia 22 de març, es reuneixen tot un grapat de pericos del municipi i acorden formar la junta directiva que conduiria la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a Artesa de Segre, amb Vicente Roca com a president, Blas Mateo com a vicepresident, Antonio Roca com a secretari, José Vila com a vicesecretari, Francisco Mora com a tresorer, i Emilio March, José Mora, Jordi Giribert i José R. Casal com a vocals. El seu local social era el Cafè Blasi, situat a la carretera d'Agramunt, 20.

No és fins al 14 de setembre de 1979 quan la Peña Blanquiazul fa constar en acta que la Delegació és un fet una vez cumplidos los trámites reglamentarios.

Malauradament, no hem pogut trobar cap més dada ni informació sobre la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a Artesa de Segre.

Un cop desapareguda la penya, Artesa de Segre va quedar orfe de penya fins l'any 1995, quan neix la Penya Blanc-i-Blava d'Artesa de Segre i Comarca.


Dades de la penya

Data de fundació: 22 de març de 1979

Data d'autorització: 16 febrer de 1979

Data d'inauguració: No consta

Localització: Artesa de Segre (Lleida)


Presidents: Vicente Roca Mianes (1979-?)

Seus socials: Bar Blasi (Crta. Agramunt, 20)

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental de la Penya Blanc-i-Blava Central.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

Toni Campi

____________

Última actualització: 03/10/2024