jueves, 12 de septiembre de 2024

Penya Blanc-i-Blava de Llançà-Cap de Creus

0 comentarios
 

L'1 d'abril de 1996 se signa l'acta fundacional de la Penya Blanc-i-Blava de Llançà-Cap de Creus, una nova ambaixada a la comarca de l'Alt Empordà. La nova penya la presideix Josep Benejam, acompanyat dels vicepresidents Joan Centelles, Miquel Carrés i Eusebi Campoy, el secretari Eugeni Sancho, el tresorer Domingo Roa, i els vocals Alejandro Darder, Josep Estrach, Francesc Fàbrega, Vicente Martínez, Jordi Sancho i Vicens Serradell, i té la seva seu al número 1 del carrer Ametller de Llançà.

A l'agost del mateix 1996, el president Josep Benejam, en una entrevista a la revista local Farella, ens informa que la penya compta amb 75 socis i que va ser gràcies a l'advocat Miguel González de Carvajal que van gestionar la fundació de l'ambaixada. A més, tot i que no hem pogut trobar cap notícia específicament de la inauguració oficial de la penya, a l’acte de fundació de la Penya Blanc-i-Blava Llançà - Cap de Creus, hi van assistir els senyors Mauri i Ornaque, així com els alcaldes de Llançà i el Port de la Selva. També coneixem la seva intenció de crear un torneig de ping-pong per als més joves, i la invitació perquè l'Agrupació de Veterans del RCD Espanyol disputi un matx contra els veterans de Llançà.

Així va ser com el 22 de juny de 1997, l'Agrupació de Veterans del RCD Espanyol es va desplaçar a Llançà per la disputa d'un partit contra els veterans del club local. El 14 de juny de l'any següent, la Penya Blanc-i-Blava de Llançà-Cap de Creus va celebrar una diada especial, amb dos partits de futbol: un de femení local i un altre de veterans entre el RCD Espanyol i el CE Llançà. La festa va acabar amb un sopar de germanor, a l’hostal Beri, tal com ens informa el butlletí municipal editat el juliol de 1998.

El final del segle XX va ser de molta presència penyística a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, a les ja existents Penya Blanc-i-Blava del Baix Empordà i Penya Blanc-i-Blava de l'Alt Empordà, nascudes el 1973 i el 1982, respectivament, al 1996 se li suma la PBB Llançà-Cap de Creus, la Penya Espanyolista Amics d'en Toni i la Penya Sempre Pericos l'Empordà.

Segurament aquesta proliferació de penyes va fer que es dividissin massa les forces, i l'activitat va anar minvant. Ja a principis de la primera dècada dels anys 2000, la PBB Alt Empordà, la PE Amics d'en Toni i la PBB Llançà-Cap de Creus decideixen unir forces i intentar que tots els pericos de l'Alt Empordà anessin a una. L'1 d'agost de 2003 es fundava una nova ambaixada, una única penya a la comarca: la Penya Espanyolista Alt Empordà-Cap de Creus.


Dades de la penya

Data de fundació: 1 d'abril de 1996

Data registre Generalitat de Catalunya: 13 de maig de 1996 

Data d'inauguració: No consta

Localització: Alt Empordà


Presidents: Josep Benejam (1996-?)

Seus socials: Carrer Ametller, 1, de Llançà

Esdeveniments i efemèrides: acte inaugural

____________

Bibliografia

El Mundo Deportivo. 12 de juny de 1996.

Farella, revista de Llançà. Núm. 3, agost de 1996.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental de la Penya Blanc-i-Blava Central.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 12/09/2024