jueves, 5 de septiembre de 2024

Figueres (Delegació PBB Central) (1975)

0 comentarios
 

La ciutat de Figueres va tenir la seva primera representació penyística blanc-i-blava l'any 1955, però des de la seva desaparició n'havia quedat òrfena. Tot i que a la comarca ja havia nascut, un parell de mesos abans, la Penya Periquitus de l'Alt Empordà La Jonquera, el 19 de desembre de 1975 queda signada l'acta fundacional d'una nova entitat a la capital de l'Alt Empordà, una nova Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a Figueres.

Aquesta ambaixada queda presidida per José Escobar García, acompanyat pel vicepresident Manuel Rabaneda Travé, pel secretari Juan Benedicto, pel vicesecretari Carlos Naranjo Sánchez, i pels vocals Juan Pérez, Miguel Bonavía i Rafael Palma. La seva seu social es trobava al Bar La Parrilla, situat al carrer de la Vila, 16.

Si bé és cert que al cartell commemoratiu del 25è aniversari de la Peña Blanquiazul, publicat a finals de 1976, Figueres consta com a una de les 31 delegacions existents, malauradament, no ens consta cap mena d'activitat d'aquesta penya.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 19 de desembre de 1975

Data d'inauguració: No consta

Localització: Figueres (Alt Empordà)


Presidents: José Escobar García (1975-?)

Seus socials: Bar La Parrilla (carrer de la Vila, 16)

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental de la Penya Blanc-i-Blava Central.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 05/09/2024