jueves, 11 de julio de 2024

Manlleu (Delegació PBB Central)

0 comentarios
 

La localitat osonenca de Manlleu és una de les poblacions que pot dir que va comptar amb una Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central. Tot i que en tenim ben poqueta informació, ho sabem gràcies principalment a dos documents.

En primer lloc, repassant els Llibres d'Actes de la Peña Blanquiazul, topem amb l'acta de la reunió de junta celebrada el 13 d'octubre de 1959. D'aquí es desprén que De conformidad con la petición formulada por un grupo de españolistas residentes en Manlleu, se acuerda conceder la debida autorización para que procedan a la organización de una Delegación de la Entidad en la mencionada población de Manlleu.


Seguidament, és el número del 24 d'octubre de 1959 de la publicació local Comarca que ens informa de l'autorització de la Peña Blanquiazul per la posada en marxa de la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a Manlleu, així com que se li atorga en número 33 de les delegacions organitzades.

No hem pogut localitzar els documents pertinents (acta fundacional i súplica, principalment) que calia presentar a la Central per rebre la seva autorització, però el cert és que la Peña Blanquiazul no donava l'autorització sense que s'haguessin presentat els documents; per tant, quan a una Delegació se li lliurava l'autorització i, a més, ja se li adjudicava un número, tot això volia dir que la Delegació ja havia començat la seva aventura.

Malauradament, desconeixem si hi va haver cap acte d'inauguració oficial, així com qualsevol altra tipus d'activitat a l'ambaixada.

 

Dades de la penya

Data d'autorització: 13 d'octubre de 1959

Data d'inauguració: No consta

Localització: Manlleu (Barcelona)


Presidents: No consta

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

Comarca. 24 d'octubre de 1959.

Fons documental de la Penya Blanc-i-Blava Central.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

 Última actualització: 11/07/2024