jueves, 13 de junio de 2024

Penya Orgull Perico de Sarrià a Igualada

0 comentarios
 

El 7 de juliol de 1997 va néixer una nova penya a la capital de la comarca de l'Anoia, la Penya Orgull Perico de Sarrià a Igualada.

Tot i que, de fet, el que va succeir va ser simplement un canvi de nom, jurídicament i legal es van redactar uns nous estatuts i aquest fet va fer que la Penya Blanc-i-Blava Jordi Jardín deixés pas a una nova ambaixada.

Així doncs, la junta que va encapçalar la Penya Orgull Perico de Sarrià a Igualada era la mateixa que dirigia abans la PBB Jordi Lardín, amb en Marc Rius Vaquero com a president, qui va estar acompanyat pels vicepresidents Anna Maria García Recio, Robert Hernando Ortiz (qui fou directiu de la FCPE i conseller del RCD Espanyol) i Jaume Altarriba Cabré; amb el secretari Francesc Xuclà Figueres; el tresorer, Josep Palmés Combalia; i els vocals Pere Esteve Cortés, Roger Santacana Baró, Nuria Rodríguez Requena, Anna Mabras Pardina, Joan Anton Jiménez Ortiz, Ferran Esteve Cortés i Ramon Aguilera Torres.

La penya va canviar de seu i va disposar d'un local social propi al número 2 del carrer de Sant Martí. Va seguir amb les activitats que duia a terme abans com a PBB Jordi Lardín, tot participant de la Fira d'Entitats, fent recollides d'aliments, i també va competir amb un equip al 18è Campionat de Futbol Sala de Vilanova del Camí i a la Lliga de Futbol Sala d'Igualada. Era una penya activa i amb empenta.

El 28 de març de 1998, en la celebració del seu segon aniversari (comptant el primer any amb denominació de Jordi Lardín), anunciaven que tenien com a projectes de futur la creació d'un equip de futbol per a competir a 3a Regional i un equip de bàsquet que competiria a la Lliga Amateur d'Igualada. Tots aquests projectes van fructificar, tot i que ho farien més endavant. 

La Penya Orgull Perico de Sarrià a Igualada va prendre la decisió d'unir forces amb la Penya Blanc-i-Blava d'Igualada, la degana de la localitat, i el 2 de juny de 1998 es va acordar en assemblea de fusionar totes dues penyes. Així, a Igualada hi hauria ja només una sola penya, la Penya Blanc-i-Blava d'Igualada, la junta directiva de la qual passaria a estar integrada pels representants de la Penya Orgull Perico de Sarrià a Igualada.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 7 de juliol de 1997

Data registre Generalitat de Catalunya: 21 d'octubre de 1997

Localització: Igualada (Barcelona)


Presidents: Marc Rius Vaquero (1997-1998)

Seus socials: C/ Sant Martí, 2, d'Igualada

Esdeveniments i efemèrides: celebració d'aniversari, recollida d'aliments, equip de futbol sala, presència a Fira d'Entitats

____________

Bibliografia

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental privat de Robert Hernando Ortiz.

____________

Agraïments

Robert Hernando Ortiz

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 13/06/2024