jueves, 13 de junio de 2024

Penya Blanc-i-Blava Jordi Lardín

0 comentarios
 

El 24 de febrer de 1996 va néixer, a la capital de la comarca de l'Anoia, la Penya Blanc-i-Blava Jordi Lardín. Era, després de la Penya Blanc-i-Blava d'Igualada, la segona ambaixada perica que veia la llum a la localitat.

La penya estava presidida per Marc Rius Vaquero, qui va estar acompanyat a la junta directiva pels vicepresidents Anna Maria García Recio, Robert Hernando Ortiz (qui fou directiu de la FCPE i conseller del RCD Espanyol) i Jaume Altarriba Cabré; el secretari Francesc Xuclà Figueres; el tresorer, Josep Palmés Combalia; i els vocals Pere Esteve Cortés, Roger Santacana Baró, Nuria Rodríguez Requena, Anna Mabras Pardina, Joan Anton Jiménez Ortiz, Ferran Esteve Cortés i Ramon Aguilera Torres.

L'ambaixada tenia la seva seu social al Bar Casa Ramón, al carrer Retiro, número 3, d'Igualada. Aquest local social era compartit amb la PBB Igualada.

Va ser el 12 d'abril de 1996 quan la nova ambaixada va celebrar la seva inauguració oficial amb un sopar, i abans d'acabar l'any també va organitzar una recollida d'aliments per a la gent més necessitada de la comarca. Va tenir presència també a la Fira d'Entitats d'Igualada, i va fer molts desplaçaments seguint l'Espanyol.

El perico Jordi Lardín havia debutat amb el primer equip perico l'any 1992, i era aclamat per la parròquia blanc-i-blava. Tan era així, que la penya, en fundar-se, va decidir que lluiria el nom de l'ídol.

Ara bé, la Penya Blanc-i-Blava Jordi Lardín, amb aquesta denominació, va durar ben poquet. La temporada 1997-1998, el d'Esparreguera deixa les files del RCD Espanyol i la junta de la penya decideix canviar el nom de l'entitat. La denominació Penya Blanc-i-Blava Jordi Lardín quedava enrere i començava l'etapa de la Penya Blanc-i-Blava Orgull Perico de Sarrià a Igualada.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 24 de febrer de 1996

Localització: Igualada (Barcelona)


Presidents: Marc Rius Vaquero (1996-1997)

Seus socials: Bar Casa Ramón (C/ Retiro, 3)

Esdeveniments i efemèrides: acte d'inauguració, recollida d'aliments, presència a Fira d'Entitats

____________

Bibliografia

El Mundo Deportivo. 3 d'abril i 26 de novembre de 1996

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental privat de Daniel Pérez Massó.

Fons documental privat de Robert Hernando Ortiz.

____________

Agraïments

Robert Hernando Ortiz

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 13/06/2024