jueves, 13 de junio de 2024

Penya Els Periquitos de València

0 comentarios
 

Dissabte 19 d'octubre de 1985 s'inaugurava, al migdia, la Penya Els Periquitos de València, tal com ens va informar l'edició d'El Mundo Deportivo de l'endemà.

Era la segona representació penyística que tenia la capital de la Comunitat Valenciana, després de la Peña Español a Valencia, de finals de la dècada de 1920.

Coneixem d'aquesta ambaixada que va comptar amb molta representació institucional al seu acte d'inauguració, tal com podem entendre de l'article citat anteriorment d'EMD: el vicepresidente Fernando Martorell,y los directivos señores Grau, Carenci, Rojas, Puig, Oller, Vidal Ribas y Rafael García, así como el gerente, Pedro Tomás. Esa masiva asistencia se debió a que al mediodía inauguraron la Penya Periquitos de Valencia, a cuyo acto también asistieron los jugadores.

A més de l'acte inaugural, sabem que l'ambaixada consta encara com a penya del RCD Espanyol la temporada 1993-1994, i que era presidida per Vicente Sanantonio. Tot i aquesta dada, la Penya Els Periquitos de València no participa de la fundació de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, l'any 1991, ni tenim constància que s'hi adherís mai.


Dades de la penya

Data de fundació: No consta

Data d'inauguració: 19 d'octubre de1985


Presidents: Vicente Sanantonio

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: acte d'inauguració

____________

Bibliografia

El Mundo Deportivo. 20 d'octubre de 1985.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental privat de Daniel Pérez Massó. 

Operació Futur. Memoria descriptiva. RCD Espanyol. 1993.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 13/06/2024