jueves, 20 de junio de 2024

Penya Blanc-i-Blava de Granollers (1975)

0 comentarios
 

El 26 de juny de 1975, tot un grup d'espanyolistes es van reunir per a fundar una nova penya a la localitat de Granollers. Desapareguda ja la primera representació penyística que va tenir el municipi, la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central de 1954, els pericos granollerins frisaven per tornar a organitzar-se i així ho van fer saber a la llavors encara Peña Blanquiazul, a qui van sol·licitar poder formar una nova delegació.

La Central, reunida el 2 de juliol de 1975, va autoritzar la formació de la delegació, i així va quedar constituïda una nova ambaixada a la capital del Vallès Oriental. No consta que se li atorgués cap número a aquesta delegació, com sí es feia amb anterioritat.

Enrique Villamala Codina presidia la penya, acompanyat pels vicepresidents Eudaldo Bach Castejón i Ramón García Macía, pel secretari Jaime Ferré Benet, pel vice-secretari Francisco Bach Castejón, i pels vocals Norberto Girbau Matías, Francisco Giménez Medina, Ángel Espinosa Pérez, Joaquín Jorge Camps, Serafín Nevado de Castilla, José Bertrán Mañosa i Francisco Saborit Blanch. Van assenyalar el Bar Talgo, situat al Carrer Enginyer número 7, com a seu social de la penya.

Tot i que era una delegació de la PBB Central, no va fer servir mai el terme "delegació"; per la seva imatge corporativa es podria entendre que era una penya totalment independent. Utilitzava el nom de Penya Blanc-i-Blava de Granollers i dins el seu escut s'integrava el de la penya mare.

Al març de 1976, la penya s'anunciava a la revista Comarca Deportiva, fent saber que organitzava autocar per anar a Sarrià, amb els preus corresponents i les dades de contacte. La seu social, el Bar Talgo, havia canviat d'adreça al carrer Girona, 26.

L'ambaixada, malauradament, va tenir una vida molt curta. El 7 d'agost de 1976, el president Enrique Villamala feia arribar una carta a Manuel Almaraz, president de la Peña Blanquiazul, en què li comunicava la dissolució de la penya.

Me dirijo a ud., con gran pesar, para comunicarle que por decisión unánime tomada en Junta [...] se procede a la disolución total de la citada Penya.

[...]durante el transcurso de un año, hemos estado luchando incansablemente contra una serie de dificultades, que no voy a enumerar, de todos tipos y a distintos niveles, pudiendo más, al final, el desaliento por no obtener nuestro común objetivo, cual era la inauguración oficial de la Penya, su engrandecimiento paulatino y su continuidad.

Tot i la seva dissolució l'agost de 1976, en el cartell del 25è aniversari de la Penya Blanc-i-Blava Central, publicat a finals del mateix any, encara consta Granollers com a Delegació vigent en el si de la penya mare, quan realment ja no hi era.

Poc més d'un any després del seu naixement, moria la segona representació penyística que veuria Granollers. D'ençà de la pèrdua de la Penya Blanc-i-Blava de Granollers, la població tornaria a quedar òrfena de penya fins al 1983, any en què naixeria una nova entitat, també Delegació de la PBB Central, i que lluiria exactament el mateix nom, Penya Blanc-i-Blava de Granollers.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 26 de juny de 1975

Data de dissolució: 7 d'agost de 1976

Localització: Granollers (Barcelona)


Presidents: Enrique Villamala Codina (1975-1976)

Seus socials: Bar Talgo

Esdeveniments i efemèrides: no consta

____________

Bibliografia

Comarca Deportiva. 6 de març de 1976.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

Fons documental de la Penya Blanc-i-Blava Central.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 29/06/2024