jueves, 16 de mayo de 2024

Penya Blanc-i-Blava de Tordera

0 comentarios
 

La Penya Blanc-i-Blava de Tordera va quedar fundada el 16 de setembre de 2011, reunits 23 pericos al Cafè Ateneu, al número 14 del carrer Amistat de la localitat del Maresme, indret que esdevindria el local social de l'ambaixada. 

Joan Garcia Martínez pren la batuta de la penya com a president, que comença el camí amb força i il·lusió. La penya organitza la seva inauguració oficial el 13 de gener de 2012, un acte en què va assistir la vicepresidenta de la FCPE Araceli Pérez, a més del vicepresident del RCD Espanyol Francesc Ciprés i dels exjugadors pericos Pedro Patón i Toni Blanch. Seguidament, celebra una calçotada, el seu primer aniversari i una Castanyada Popular el 2013, així com el seu segon aniversari i una Arrossada el 2014. Són actes que fan poble, caliu, i intenten engrescar els pericos. A més, també va fer Loteria de Nadal diversos anys, actualitzava un blog i un compte oficial a Facebook

Però no tot surt sempre com un desitja, i la Penya Blanc-i-Blava de Tordera va tenir un punt i final. Tot i que, en la majoria dels casos, les penyes que acaben morint ho fan a poc a poc, minvant l'activitat, i sense establir una acta de dissolució, en el cas que ens ocupa va passar el que burocràticament es demana: la junta de la penya es va reunir i van acordar la dissolució de la Penya Blanc-i-Blava de Tordera per motius estrictament econòmics, tal com ho van fer saber a la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol el 6 de juliol de 2017. Així doncs, la vida d'aquesta ambaixada s'apagava encara no sis anys després de néixer.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 16 de setembre de 2011

Data registre Generalitat de Catalunya: 15 de desembre de 2011

Data d'inauguració: 13 de gener de 2012

Data de dissolució: 6 de juliol de 2017


Presidents: Joan Garcia Martínez (2011-2012), Manuel Bellido Sánchez (2012-2017)

Seus socials: Carrer Amistat, 14 de Tordera (Barcelona)

Esdeveniments i efemèrides: inauguració, aniversaris i organització de diversos àpats populars

____________

Bibliografia

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

PBB Blanes. Inauguració de la Penya Blanc-i-Blava de Tordera. Galeria fotogràfica. URL: https://www.pbbblanes.cat/galeries-imatges/inauguraci%C3%B3-de-la-penya-blanc-i-blava-de-tordera [Última consulta: 16 de maig de 2024].

PBB Tordera. URL: https://pbbtordera.blogspot.com/ [Última consulta: 16 de maig de 2024].

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 11/07/2024