jueves, 9 de mayo de 2024

Horta (Delegació PBB Central)

0 comentarios
 

Ens remuntem a uns anys en què la creació de penyes periques era molt fructífera en el si de la llavors Peña Blanquiazul. Ho feien en forma de Delegacions, això sí. 

Marxem a 1960, amb la creació de la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a Horta, la número 34, tal com consta en la dedicatòria de la fotografia de la dreta. A la imatge, datada del 6 de maig de 1960, podem veure l'acte central de la inauguració de la Delegació, tal com ens indica l'escrit del dors.

Crida l'atenció els pòsters penjats darrere la taula presidencial, que il·lustren el concurs per l'elecció al Millor Futbolista de la Temporada 1959-60, un certamen organitzat per la Federació Catalana de Futbol, i que comptava amb la col·laboració, a més del Mundo Deportivo i Radio Nacional, de dues penyes: la Peña Solera, del FC Barcelona, i la Peña Blanquiazul, del RCD Espanyol. 


Aquesta va ser la primera representació penyística blanc-i-blava que va tenir el barri barceloní d'Horta. En el moment en què va deixar de funcionar aquesta delegació, data que desconeixem, el barri va quedar orfe de penya fins al 2017, quan es va fundar la Penya Pericos d'Horta.


Dades de la penya

Data de fundació: No consta

Data d'inauguració: 6 de maig de 1960

Localització: Barri d'Horta, Barcelona (Barcelona)


Presidents: No consta

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: No consta

____________

Bibliografia

Arxiu fotogràfic de la Penya Blanc-i-Blava Central.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

____________

Última actualització: 09/05/2024