Si bé a l'edició del 9 de març de 1929 de La Verdad Deportiva, òrgan de comunicació de la Peña Ibérica, ja es parla de la Peña Español de València, no és fins al 20 d'abril que se'ns informa realment que a la ciutat de València, precisament on el 3 de febrer l'Espanyol s'havia proclamat campió d'Espanya derrotant al Real Madrid, s'hi acabava de fundar la Peña Español, la que podem considerar com la primera ambaixada perica fora de Catalunya.
La seu social de la penya es trobava al Café Continental, situat al carrer de la Pau de la mateixa capital valenciana. Després d'una assemblea general de socis, la junta directiva de l'entitat va quedar formada per Don Genaro de la Riva com a president honorari, Joaquín Gómez com a president, José R. Ferragud com a vicepresident, José Herrero com a secretari, Juan Doménech com a tresorer-comptador, i Higinio Soria, Miguel Monllor, Tomás Segarra, Mario Queralt i Honorio Romero com a vocals.
Si bé no tenim més dades sobre la Peña Español de València, el fet que ja l'any 1929 hi hagi afició espanyolista organitzant-se fora de Catalunya ens fa veure la importància i la notorietat que tenia el RCD Espanyol dintre del panorama futbolístic estatal.
En el moment en què la Peña Español deixés l'activitat, València capital no tornaria a tenir representació penyística blanc-i-blava fins 1954, amb la fundació de la Delegació de la Penya Blanc-i-Blava Central a València i, més tard, ja l'any 1985, amb la Penya Els Periquitos de València.
Dades de la penya
Data de fundació: 1929
Data d'inauguració: No consta
Localització: València
President: Joaquín Gómez (1929-?)
Seus socials: Café Continental (Carrer de la Pau)
Esdeveniments i efemèrides: No consta
____________
Bibliografia
La Verdad Deportiva. Núm. 41 (9 de març de 1929), Núm. 47 (20 d'abril de 1929).
Mota Muñoz, José Fernando (2004), Els Ultres de la Peña Ibérica. Barcelona. Manifest Llibres.
____________
Agraïments
Javier Robles
Santi Prat Gual
____________
Última actualització: 16/01/2025
Publicar un comentario