jueves, 30 de mayo de 2024

Penya Espanyolista de Ripollet

0 comentarios
 

La Penya Espanyolista de Ripollet neix el 3 de setembre de 2009 a la localitat del Vallès Occidental, tal com marca la seva acta fundacional. Joan Miralles Sánchez n'és el president, i l'acompanyen el secretari Francisco Javier Tapia Martínez, la tresorera Joaquina Pérez Ferri, i els vocals Jorge Rovira Pérez i Silvestre Pérez Sánchez.

La penya, però, s'havia posat mans a l'obra uns mesos abans. Divendres 24 de juliol de 2009, Joan Miralles i Francisco Javier Tapia, com a promotors de l'ambaixada, van organitzar un acte per tal de presentar la idea al municipi de Ripollet i posar les bases de la penya. Així doncs, al Centre Cultural de Ripollet es va engendrar la que uns mesos més tard seria oficialment la Penya Espanyolista de Ripollet. A l'acte, els activistes Sergio Fidalgo i Nacho Julià van compartir taula i van intervenir en un debat molt interessant. L'esdeveniment va comptar amb l'assistència d'una representació de les penyes veïnes de Montcada i Reixac i Cerdanyola. 


La penya comença el seu camí amb una trentena de socis, i s'agrupa amb la Penya Espanyolista de Cerdanyola per agafar l'autocar i assistir als partits de l'Espanyol a Cornellà. A més, veuen els partits a domicili als Bar Amistad, al carrer de Pau Casals nº 29, i actualitzen un blog a internet: www.pericosripollet.blogspot.com.

Les següents activitats de la penya que tenim documentades són la col·laboració amb la segona edició de la Recollida de Joguines de la Penya Blanc-i-Blava de Montcada, a finals del mes de desembre de 2009. I ja al 2010, el 22 d'abril la penya organitza un acte de presentació de dues obres literàries periques. Al Centre Cultural de Ripollet, El Trío Maravillas i RCD Espanyol. La història en còmic van ser presentats amb l'assistència de la periodista cerdanyolenca Raquel Mateos, el periodista Sergio Fidalgo i el dibuixant Lluís Recasens. Durant la seva intervenció, però, el president Joan Miralles es va mostrar descontent per la falta de públic i va fer una crida a l'espanyolisme local. Aquesta va ser, segurament, una petita pedra al camí que va fer que la Penya Espanyolista de Ripollet no tingués una vida tan llarga com s'hagués desitjat. 

El 4 de juliol de 2010 l'ambaixada participa en la barbacoa de final de temporada de la Penya Blanc-i-Blava de Montcada, amb qui mantenia molt bones relacions.

La temporada 2010/2011 comença amb la penya seguint en peu, fent autocar a l'estadi. També fa per primer cop Loteria de Nadal, però, malauradament, a principis de febrer de 2011 l'ambaixada es queda sense seu social. El Bar Amistad deixa de retransmetre els partits de l'Espanyol i aquest és un entrebanc més en el dia a dia de la penya, que es veu obligada a canviar de seu social i es trasllada al Bar l'Eixida, al carrer d'Anselm Clavé nº 10.

La Penya Espanyolista de Ripollet perd activitat i va decaient a poc a poc fins que, malauradament, constatem que el 2018 deixa d'aparèixer a la llista oficial de penyes del RCD Espanyol que publica la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol a la seva plana web.


Dades de la penya

Data de fundació: 3 de setembre de 2009

Data de registre Generalitat de Catalunya: 19 de gener de 2010

Data d'inauguració: No consta


Presidents: Joan Miralles Sánchez (2009-2018)

Seus socials: Bar Amistad (C/ Pau Casals, 29), Bar L'Eixida (C/ Anselm Clavé, 10)

Esdeveniments i efemèrides: organització de col·loquis

____________

Bibliografia

Avui... Ripollet. La nova ambaixada perica al Vallès. Sentiment Perico. https://sentimentperico.blogspot.com/2010/04/avui-ripollet-la-nova-ambaixada-perica.html [Última consulta: 30 de maig de 2024]  

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

La Penya Espanyolista presenta dos llibres pericos a Ripollet. Ajuntament de Ripollet. URL: https://www.ripollet.cat/actualitat/noticies/13969 [Última consulta: 30 de maig de 2024]

Penya Espanyolista de Ripollet. Blog. URL: www.pericosripollet.blogspot.com [Última consulta: 30 de maig de 2024]

Primer acte oficiós de la futura Penya Espanyolista de Ripollet. Sentiment Perico. URL: https://sentimentperico.blogspot.com/2009/07/primer-acte-oficios-de-la-futura-penya.html [Última consulta: 30 de maig de 2024]  

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 11/07/2024