jueves, 30 de mayo de 2024

Peña Españolista de Ciudadela

0 comentarios
 

L'any 1967, a la localitat de Ciutadella de Menorca, neix la Peña Españolista de Ciudadela, per voluntat d'un grup de seguidors blanc-i-blaus, que provenien principalment de ser futbolistes del Club Deportivo Ciudadela. I és que aquesta penya exemplifica la funció que durant anys van complir les ambaixades periques: la de fomentar la pràctica de l'esport.

La Peña Españolista de Ciudadela com a tal, amb aquesta denominació, va durar ben poc, perquè ja durant la temporada 68/69 la penya es va convertir en club i va modificar el nom, derivant així a Club Deportivo Español de Ciudadela, que tindria vida fins a 1974. 


Durant aquests cursos, l'afició blanc-i-blava es barreja a la perfecció amb la pràctica del futbol, i el club té equips en les categories d'Aficionats, Regional i Juvenils. Com a acte de relleu, l'any 1971 l'equip viatja a Barcelona per disputar un partit contra un equip del RCD Espanyol, i el mateix club, el RCD Espanyol, col·labora amb les despeses del viatge a la Ciutat Comtal.

Durant vuit anys, la labor de la penya, tot i que funcionés com a club, va ser engrescadora i històrica. Tan és així, que el passat 17 de gener de 2024 es va celebrar el 50è aniversari de la desaparició del CD Español de Ciudadela amb tota una sèrie d'actes commemoratius que van aplegar desenes de jugadors, directius i aficionats de l'època. Entre tots ells, també els van acompanyar l'ex jugador perico Dani Solsona i el periodista Tomás Guasch, que van participar en una distesa xerrada-col·loqui.

La Peña Españolista de Ciudadela es la primera representació perica de què tenim constància a l'illa de Menorca.


Dades de la penya

Data de fundació: 1967

Data d'inauguració: No consta

Localització: Ciutadella de Menorca (Menorca)


Presidents: José Anglada (1967)

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: Equips de futbol a categories d'Aficionats, Regional i Juvenil

____________

Bibliografia

Associació Històrica del Futbol Menorquí. Número 20 (desembre de 2023) i número 21 (abril de 2024).

____________

Agraïments

Francisco Perea

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 30/05/2024