jueves, 17 de octubre de 2024

Penya Blanc-i-Blava de Montblanc i Comarca

0 comentarios
 

La localitat de Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà, va veure néixer una ambaixada perica al municipi el 8 de juny de 2007. En aquesta data, reunits en el Local d'Entitats municipal, es va signar l'acta fundacional de la Penya Blanc-i-Blava de Montblanc i Comarca, més endavant també popularment coneguda com a Penya Blanc-i-Blava de Montblanc i la Conca. Aquesta va ser la segona penya que va veure néixer Montblanc, després de la llavors ja desapareguda Peña Españolista de Montblanc, de la dècada de 1960.

Josep Rizos Muñoz n'és el president, i l'acompanyen en la junta directiva Joan Martín com a vicepresident, Joan Javega com a secretari, Albert Vega com a tresorer, i un total de nou vocals: Ramón Iborra, Josep Civit, Paulino Salvador, Josep Rizos Molina, Oriol Solsona, J. Manel Heredia, Jaume Martín, Esteve Ollé i Eduard Besora.

La penya comença el seu camí amb una cinquantena de socis. El 7 de setembre de 2007 celebra la seva presentació oficial a l'Ajuntament del municipi. No és ben bé un acte inaugural, sinó que es defineix com a una refundació de l'ambaixada. I és que la penya ja havia nascut després de la consecució de la Copa del Rei de l'any 2000, però va deixar de funcionar entre 2005 i 2006. La final de Glasgow va fer que es muntés una pantalla gegant a Montblanc per tal de seguir el partit, i l'èxit de la iniciativa va fer engrescar de nou els pericos de la localitat per tirar endavant la penya. A l'acte de presentació hi va assistir el tinent d'alcalde de Montblanc Francesc Benet com a representant municipal, el conseller del RCD Espanyol José Luis Morlanes, el president de la FCPE Ramón Rius, el coordinador de Penyes Jaume Martínez.

L'activitat de la penya dels mesos següents va ser prou intensa. Pocs dies després de la presentació, precisament l'11 de setembre, la Diada de Catalunya, la penya va participar en un quadrangular de futbol sala organitzat al poble. El 17 de novembre va assistir al Sopar de Nadal de la PE de Valls i Comarca i el 30 de novembre és la penya qui organitza el seu primer Sopar de Germanor. Va ser al Restaurant Via Aurèlia de Montblanc, amb l'assistència d'una seixantena de pericos, entre els quals es van trobar el president de la FCPE Ramon Rius, el coordinador de Penyes Jaume Martínez, el conseller del RCD Espanyol Enrique Beltran, el periodista Tomás Guasch i el regidor d'esports de Montblanc Joan Magas.

A més, la previsió d'actes per al 2008 era realment il·lusionant: muntar un stand a la Fira de l'Espluga de Francolí, assistir al programa "El club" de TV3, organitzar una xerrada sobre "Futbol Base de l'Espanyol", participar en el quadrangular de Penyes de Montblanc per la Festa Major, fer inauguració d'un nou local social...

La penya actualitzava la seva pròpia pàgina web a www.espanyolconca.ppcc.cat, i va arribar a fer diversos autocars per assistir a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

No hem pogut trobar cap més referència d'activitats de la penya. Arribats a aquest punt, constatem que la Penya Blanc-i-Blava de Montblanc i Comarca va ser considerada penya oficial del RCD Espanyol fins la temporada 2011/2012, al final de la qual va deixar d'aparèixer a la llista de penyes de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.

 

Dades de la penya

Data de fundació: 8 de juny de 2007

Data de presentació: 7 de setembre de 2007

Localització: Montblanc (Tarragona)


Presidents: Josep Rizos Muñoz (2007-2012)

Seus socials: No consta

Esdeveniments i efemèrides: acte de presentació o refundació, àpats de germanor, participació en quadrangular de futbol sala

____________

Bibliografia

El Mundo Deportivo. 7 de setembre de 2007.

Fons documental de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona.

La Vanguardia. 15 de maig de 2007.

____________

Agraïments

Santi Prat Gual

____________

Última actualització: 17/10/2024